Voor de aanmelding via onze website is het nodig om een verwijsbrief op te vragen bij de huisarts. De huisarts zal vragen naar jouw klachten en kan jou gericht verwijzen. Een traject bij ons wordt alleen vergoed door de zorgverzekeraar als er een verwijsbrief is.
Door het aanmeldformulier in te vullen, word je op onze wachtlijst geplaatst. Let op, alle gegevens zijn nodig om de aanmelding te voltooien! Je ontvangt een automatisch antwoord op de aanmelding. Onze wachtlijst is gemiddeld een maand, maar dit kan soms ook langer duren.
Er wordt pas contact opgenomen wanneer er een eerste diagnostische afspraak (een intake) ingepland kan worden. Een behandeling start direct na de intake.
Heb je nog vragen voor de intake? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@mirrorpsychologie.nl.
We zijn telefonisch niet bereikbaar.
Je kan gebeld of gemaild worden met een voorstel voor een intakegesprek. Indien nodig, kunnen er aanvullende vragen gesteld worden over jouw aanmelding.
Let op, Mirror Psychologie heeft niet met alle zorgverzekeraars een samenwerking. Klik hier
om te zien met welke zorgverzekeraars we een contract hebben. Heb je een zorgverzekeraar die hier niet bij staat? Dan kan er alsnog een behandeling plaatsvinden, echter zal de declaratie via jou verlopen. Hier geven we graag meer informatie over. Je zal gevraagd worden om een online vragenlijst in te vullen (ROM) voor het intakegesprek.
Je ontvangt van ons een bevestiging van de gemaakte afspraak. Ook ontvang je een bijlage met daarin meer informatie over het eigen risico (dit wordt al vanaf de eerste afspraak aangeschreven) en het afzeggen van de afspraak (minimaal 48 uur van tevoren).
Als je met de psycholoog overeenkomt om een traject te starten, volgt een intakegesprek van ongeveer 60-75 minuten. Hierin worden jouw klachten zo helder mogelijk in kaart gebracht. In enkele gevallen is een vervolg intake nodig. Er wordt eventueel een diagnose gesteld en samen wordt er een inschatting gemaakt van het aantal behandelsessies. Wanneer er geen sprake is van een diagnose of klachten die niet passen binnen de BGGZ, dan zal er geen behandeltraject bij ons plaatsvinden. We denken graag mee met wat beter aansluit.
Als de behandeling wel kan worden opgestart, dan wordt er een behandelplan opgesteld waarin doelen voor de behandeling staan beschreven. De behandelmethode zal ook met je besproken worden. Het behandelplan ontvang je op papier. We adviseren iedereen om hier zorgvuldig mee om te gaan.
De verwijzer wordt op de hoogte gesteld, als je daar toestemming voor geeft.
Na de intake wordt gestart met de behandeling. De duur van de behandeling varieert van vijf tot twaalf gesprekken. De vervolgsessies duren ongeveer 45-60 minuten. Doorgaans vinden gesprekken eens per week of per twee weken plaats, dit wordt met jou afgestemd. De voortgang van de behandeling wordt steeds geëvalueerd, zo nodig ook weer met een korte vragenlijst. In de laatste sessie kijken we evaluerend terug en besteden we aandacht aan een terugvalpreventie, zodat het ook na de behandeling goed met je blijft gaan!
Als er sprake is van een crisis, dan kan er contact gezocht worden met de behandelaar en/of regiebehandelaar. Indien de behandelaar niet aanwezig is, is de huisarts het aanspreekpunt. We verwijzen je ook graag door naar de hulplijn: www.113.nl
of hun telefoonnummer 0800-0113.