Veelgestelde vragen

Hieronder treft u een overzicht van veelgestelde vragen. Heeft u geen antwoord op uw vraag? Neem dan contact  met ons op.

Kan ik in behandeling bij Mirror psychologie?

Jazeker, er is een verwijsbrief nodig om in behandeling te kunnen bij ons. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk of behandeling bij ons kan starten.

Kan ik behandeling in het Arabisch doen?

Nee, dat kan niet. Onze behandelaren hebben verschillende achtergronden, maar helaas geen (Marokkaans) Arabisch sprekende behandelaren.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Ja, lees de informatie onder het kopje 'tarieven' in de footer over de contracten met zorgverzekeraars.

Een bekende is bij jullie in behandeling, kan ik dat ook?

Wanneer een bekende van jou bij ons in behandeling is, is dat geen probleem. We kunnen echter geen garantie geven dat jullie elkaar niet in de wachtruimte of op de gang tegenkomen. Wanneer het gaat om familieleden, dan zal niet dezelfde behandelaar worden toegewezen.

Ik wil relatietherapie, kan dit?

Nee, we geven geen relatietherapie.

Ik wil me aanmelden, moet ik daarvoor eerst bellen?

Nee hoor, het aanmeldformulier op de website mag ingevuld worden. Mocht je er nog een vraag over hebben, dan kan je het contactformulier invullen.

Ik heb in het verleden een behandeling gehad, kan ik me opnieuw aanmelden?

Wanneer een behandeling langer dan 6 maanden geleden is, dan kan er opnieuw een aanmelding gedaan worden. Is het echter voor dezelfde klachten, dan kan het zijn dat doorverwijzing geïndiceerd is.

Ik ben verwezen naar de SGGZ, maar ik wil graag bij jullie in behandeling, kan dat?

Nee, helaas kan dat niet. Wij doen alleen behandelingen binnen de BGGZ.

Ik heb geen hulpvraag, maar wil voornamelijk ondersteuning, kan dat?

Nee, wij werken met een hulpvraag. Deze wordt samen met de behandelaar geformuleerd, zodat hier ook behandeldoelen aan gekoppeld kunnen worden. 

Ik zou mijn partner of familie willen betrekken bij de behandeling, kan dat?

Jazeker! Partners en/of familie zij van harte welkom tijdens de behandeling. Zijn worden betrokken in jouw proces. We doen alleen geen systeemtherapie, dus structurele gesprekken met de familie.